Een gezond lichaam en een gezonde geest is zijn ballans. Maar totaal in ballans zijn is niet perse altijd even makkelijk, tenzij je in een klooster woont. (En zelfs dat is geen garantie) 

Op deze pagina liet ik al wat voorbeelden zien, van dingen die ons dagelijks uit ballans kunnen brengen. Je lichaam en geest zullen altijd hun best doen om gezond te zijn, dat is de ‘natural state of being’. 

In mijn zoektocht, in eerste instantie om mijn eigen lichaam te genezen is de bodycode 1 van de systemen die er voor mij uitsprong. Hoe meer ik in contact kwam met mijn eigen lichaam hoe meer ik merkte waar blokkades zaten. Maar ik merkte ook, dat ergens pijn hebben, makkelijker wegging, als ik erachter kwam wat er onder zat. Je kan fysiek buikpijn hebben als je iets emotioneels echt onverteerbaar vindt.  Iets op je lever hebben is niet voor niks een spreekwoord geworden. Hoe vaak hebben mensen geen rug of nek klachten die eigenlijk teveel hooi op hun vork hebben? In mijn studie van het mensenlijk brein kwam ik er achter dat er dan uitgebreid over praten, analyseren en bijna opnieuw herleven zoals je bij een psycholoog doet eerder averechts werkt dan helpt. Je brein weet namelijk niet ,of je het nu alleen verteld (en tijdens het vertellen het ook weer voelt)  of dat je het letterlijk in het NU meemaakt. In je lichaam worden dezelfde chemische reacties in gang gezet alsof je het NU mee maakt. Ik zocht voor mijn mijn coaching, een manier hoe ik er makkelijk achter kon komen wat iemand onbewust dwars zat, en waar dat in het lichaam vast was gaan zitten. EN DAT HEB IK GEVONDEN.

meer...

 

hoe werkt de bodycode