voor de serie :
ík weet niet wat je doet, maar ik heb er zoveel baat bij
praat ik met Elke Mastwijk, ik heb haar leren kennen als een cranio sacraal therapeut, waar ik client was.
Al snel werd me duidelijk dat de vooruitgang die ik boekte met mijn toenmalige topsport lijf, niet slechts van 1 therapy kwam.
Ze combineert op miraculeuze intuïtieve wijze alles wat ze geleerd heeft in de 25 jaar dat haar praktijk bestaat.

luister hieronder naar de 5 podcasten die ik gemaakt heb over deze bijzondere vrouw

alexander techniek

Met de Alexander Techniek kun je leren hoe je, door te ontspannen, het natuurlijke reflexmechanisme beter kunt laten werken. Dit heeft als resultaat dat je soepeler beweegt, meer energie hebt, vrijer ademt, en ontspannen en vanzelfsprekend rechtop staat.

click hier om te luisteren
click hier om te luisteren

craniosacraal therapie

Craniosacraal therapie is een zachte behandelwijze die diepe bindweefsel ontspanning teweeg brengt en ondersteuning biedt bij herstel van o.a rugpijn, whiplash, post concussion syndrome, en niet aangeboren hersenletsel en schedelletsel. Met alle klappen die ik in mijn hockey carrière en ook daarna heb gehad, is dit 1 vd therapieën die me langzaam weer hoop gaf op een leven zonder pijn.

click hier om te luisteren

craniosacraal voor dieren

De podcast waar ik misschien nog wel het meest naar uitgekeken heb. Zowel Elke als ik zijn gek op dieren. Ze verteld hierin hoe ze haar angst voor paarden overwon om ze te gaan helpen. Ook in mijn eigen werk met dieren voel ik vaak een spanning in hun lijf die ik niet altijd op kan lossen. De manier waarop elke het dier laat voelen hoe het zelf de spanning los kan laten is een genot om te mogen zien. Ik gun dit elk dier.

click hier om te luisteren

de vroege kindertijd

Welke consequenties heeft het als niet alles in de eerste periode van het leven volgens het boekje is verlopen. Als je moeder tijdens de zwangerschap veel stress had?Problemen met slapen, huilen, voeding en motorische ontwikkeling. In deze podcast ging er een wereld voor me open. Ik kwam toch uit een gewoon gezin, had topsport gedaan, dus motorisch zat het wel oke??? toch… aan de hand van dit interview ben ik zelf deze therapy gaan doen…. Voor mij een echte eyeopener.

veranderingen

Hoe begon ze 25 jaar geleden een praktijk als Alexandertechnieklerares? Zonder erkenning, vergoeding of doorverwijzingen van artsen? Hoe pakte ze dat aan toen Google niet bestond en websites niet de norm waren? Je hoort hoe haar praktijk snel een vliegende start maakte via mond tot mond reclame, vervolgens stagneerde en weer opbloeide. Welke consequenties dit had voor haar inkomen en hoe ze te maken kreeg met een lange een periode van “verborgen armoede”. Die ze te boven kwam omdat ze nooit de handdoek in de ring gooide.

click hier om te luisteren