fbpx

invloed van je voedsel

Voedsel is de brandstof van een gezond lichaam. Het is een open deur om te zegen ; “eet voldoende groente ‘. Maar helaas komen we er daar niet meer mee. Alle ‘gewone’ groente is tegenwoordig met meerdere pesticide bespoten. Het is best erg dat ik het ‘gewone’ groente noem, besef ik want het zou niet gewoon moeten zijn. Het valt toch allemaal binnen de normen van de voedsel en waren autoriteit hoor ik u denken? Maar ook daar is iets lastigs aan de hand. Want de pesticide worden per product beoordeeld, maar een gemiddelde maaltijd bestaat uit meer producten, waarvan je dan alle pesticide binnenkrijgt. 1 aardbei bevat 16 verschillende soorten pesticide om hem zo mooi groot en rood aan je te kunnen presenteren. Maar je eet nooit 1 aardbei ! Dus de hoeveelheid pesticide die je binnen krijgt op een dag, is reden voor je lichaam om constant aan het werk te zijn, om weer in balans te komen. Het lichaam doet namelijk altijd haar best om gezond te zijn. 

EET BIOLOGISCH. De enige manier om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, en de belasting op het lichaam te verminderen is dus biologisch eten. Als dat niet haalbaar is, dan kan je ook je groente voorweken in water met een scheutje biologische appelazijn. (dat wat je dan boven op het water ziet drijven na verloop van tijd, zijn de pesticides).

Ik ben geen voedings deskundige, hooguit een ervarings deskundige. Ik heb meerdere keren in mijn leven mijn voeding aangepast, omdat mijn lichaam uit ballans was door een ziekte. Om mijn zelf helend vermogen te ondersteunen, zocht ik uit wat er op dat moment in mijn leven noodzakelijk was om wel en niet te eten. Zo heb ik tijdens het genezings proces van de ziekte van Lyme ervoor gezorgd, dat er vrijwel niks binnenkwam waar de borelia bacterie zichzelf mee kon voeden. Geen suiker, geen medicaites, geen alcohol, geen vlees dat antibiotica kon bevatten, en uiteraard geen pesticide. Toen ik een klein beetje van mijn energie terughad, ben ik begonnen met de aanleg van een biologische moestuin, waar ik tot op de dag van vandaag nog van geniet.

Toen er acute Jicht geconstateerd werd, ben ik, ipv mijn leven lang medicijnen te nemen, in de combinatie tussen jicht en voeding gedoken. Voor Jicht is het namelijk belangrijk dat je zo weinig mogelijk Purine binnen krijgt. Het is dus niet perse altijd goed om veel groente te eten, zelfs niet als ze biologisch zijn. Want bv erwtjes en bonen zijn extreme purine bommen. Het is jammer dat mijn arts me daar niet op wees, anders was ik al jaren voor de diagnose Jicht van mijn pijnlijke gewrichten afgeweest. Het spreekt voor zich dat ik inmiddels al jaren pijnvrij ben. Ik heb geen oplossing voor alle diagnoses, maar ik deel graag alle bevindingen en wetenschappelijke achtergronden die ik in de jaren heb opgedaan met iedereen die zijn gezondheid wil ondersteunen. Dus als je vragen hebt, beantwoord ik die graag.