fbpx

body code

Een gezond lichaam en een gezonde geest is zijn ballans. Maar totaal in ballans zijn is niet perse altijd even makkelijk, tenzij je in een klooster woont. (En zelfs dat is geen garantie).

Op deze pagina liet ik al wat voorbeelden zien, van dingen die ons dagelijks uit ballans kunnen brengen.

Je lichaam en geest zullen altijd hun best doen om gezond te zijn, dat is de ‘natural state of being’. In mijn zoektocht, in eerste instantie om mijn eigen lichaam te genezen is dit 1 van de systemen die er voor mij uitsprong. Hoe meer ik in contact kwam met mijn eigen lichaam hoe meer ik merkte waar blokkades zaten. Maar ik merkte ook, dat ergens pijn hebben, niet zo makkelijk wegging, als ik niet wist wat er onder zat. Hoe vaak is bijvoorbeeld een buikpijn niet terug te leiden naar dat je ergens mee zit. Dat je darmen van streek zijn omdat je letterlijk iets waar je mee zit, niet kan verteren. Of dat je te lang iets op je lever hebt. Of ergens echt hoofdpijn van hebt. Hoe vaak hebben mensen geen rug of nek klachten die eigenlijk teveel hooi op hun vork hebben? In mijn studie van het mensenlijk brein kwam ik er achter dat er dan uitgebreid over praten, analyseren en bijna opnieuw herleven zoals je bij een psycholoog doet eerder averechts werkt dan helpt. Je brein weet namelijk letterlijk niet of je het nu alleen verteld (en tijdens het vertellen het ook weer voelt)  of dat je het letterlijk meemaakt. Dezelfde hormonen worden aangemaakt, de zelfde plekken in je hersenen lichten op, alsof die tijger weer voor je staat. De adrenaline wordt aangemaakt en als de ervaring maar heftig genoeg was komt je lichaam gewoon nog een keer in de fight of flight modus.

Maar dat was nou juist wat we niet wilden!

Ik zocht in mijn ‘coaching’, een manier hoe ik er makkelijk achter kon komen wat iemand onbewust dwars zat, en waar dat in het lichaam vast was gaan zitten.

EN DAT HEB IK GEVONDEN.

meer...